Een Alpha-weekend maart 2018

Vervuld met de heilige Geest

In januari ging voor de 37ste keer de interkerkelijke Alpha voor Hoogeveen en omstreken van start met totaal 35 personen.

 

Een Alpha die bestaat uit elf avonden en een weekend. Kortgeleden vond dat weekend, dat altijd halverwege de cursus op het programma staat, plaats.

Een heel bijzonder weekend, dat op iedereen diepe indruk maakte.

Zaterdagmorgen arriveerden de deelnemers bij Huize Elisabeth, het ontmoetings- en bezinningscentrum van de Franciscanessen van Denekamp. In deze serene en inspirerende omgeving stond twee dagen lang de heilige Geest centraal. Wie is de heilige Geest, Wat doet de heilige Geest en hoe kan ik vervuld worden met de heilige Geest?

‘Ik ben opgegroeid met de verhalen van God en Jezus, maar heb ik mijn jeugd eigenlijk nooit over de heilige Geest gehoord’, realiseert één van de cursisten zich. Dat ook voor veel anderen de heilige Geest toch de wat onbekende Derde van de Drie-eenheid is, blijkt tijdens de verhalen die er ook onder de andere aanwezigen loskomen. De heilige Geest is bekend uit het Pinksterverhaal in Handelingen 2 waarin de apostelen worden vervuld van de heilige Geest en in vreemde talen beginnen te spreken.

 

 

Heilige Geest

Het Alpha weekend spreekt als het ware een eigen taal; een taal van samen zijn, samen kletsen maar ook echt praten, samen eten maar ook echt gevoed worden. Aangeraakt worden door en vervuld raken met de heilige Geest.

‘Ik heb echt stappen in de ontwikkeling van mijn geloof gemaakt’,       realiseert één van de deelnemers zich.’ Een ander knikt beamend.              ‘De angsten die mij zo lang geplaagd hebben, zijn helemaal weg’, klinkt het opgelucht. ‘Het is zo fijn om vrijuit met elkaar te praten over je geloof. Het maakt ook niet uit van welke gezindte je bent. Alpha haalt als het ware de kerkmuren weg. Iedereen respecteert elkaar.’

Open Alpha-avond:

 

Weten of Alpha ook iets voor u, voor jou is?

Dinsdag 24 april vindt een Open Alpha-avond plaats in de Rank aan de Van Echtenstraat  64. Aanvang 19.45 uur.

Opgave voor de nieuwe Alpha die op dinsdag 4 september van start gaat,  kan nu al (héél graag zelfs !)

Bel of mail voor meer informatie en/of aanmelden naar

Femmy Peursum tel; 06-51600684 of (0528-) 241437

alphahoogeveen2@gmail.com

Namens het Alpha-team,  Monique Bons