De IEC-Hoogeveen organiseert samen met de Tamboer de muzikale theatervoorstelling Pontius Pilatus

De voorstelling is op donderdag 29 maart 2018 en begint ’s avonds om 20.15 uur in de Tamboerzaal.   Kaarten a 7.50 euro p.p. zijn nu al verkrijgbaar bij Gijs Verstegen Rigel 11 te Hoogeveen
Tel. 0528-263950  of via email  gijs0762@gmail.com of bij
Anne Kuipers  de Plevier 64 te Hoogeveen 06-33833276 of via email annekuipers2013@gmail.com            

zie ook https://detamboer.nl/voorstellingen/pontius-pilatus-hens-2018

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Theatergroep HENS brengt een moderne enscenering van Pontius Pilatus ten tonele. Deze man is de geschiedenis ingegaan als de ordebewaker van Judea en de man die Jezus veroordeeld heeft. Als blijkt dat het lichaam van Jezus is verdwenen uit het graf, vermoedt Pilatus dat dit onrust zal veroorzaken onder het volk. Hij bijt zich vast in het opsporingswerk en onderwerpt de feiten aan een nauwkeurig onderzoek. Wat is waar? We zien hoe de vraag naar waarheid Pilatus voortdurend kwelt, hoe het hem en zijn vrouw Claudia uit elkaar drijft en hoe hij langzaam de grip verliest op de werkelijkheid. 

De voorstelling Pontius Pilatus dwingt de toeschouwer na te denken over de veroordeelde ‘Yechoua’, zijn krachtige verhalen, zijn raadselachtige woorden, de lijdzaamheid tijdens zijn veroordeling en het stilzwijgen tijdens zijn verhoor in het Pretorium. Wat is de werkelijke betekenis van het lege graf en de vele getuigenissen van omstanders, toen en nu? 

Theatergroep HENS maakt voorstellingen waarbij oude verhalen een nieuw gezicht krijgen en verrassend dichtbij worden gebracht. Indringende teksten en een vlotte wisseling in humor, scherpte en ontroering worden onderstreept door verassende muziek. Vanaf 16 jaar. 

Regie en tekstbewerking: Remy van Tilburg
Tekst: Hans van der Meiden
Spel: Sanne van Ommen en Hans van der Meiden
Muziek: Keesjan van der Maas