Alpha nieuws

 

   

Met dank aan God, onze ‘Werkgever’, zijn we op dinsdag 31 januari jl. met onze 35e Alpha van start gegaan.

34 personen totaal.

Ook landelijk gezien is het best bijzonder dat we vanaf het jaar 2000 onafgebroken 2x per jaar een Alpha-cursus konden houden met in totaal toch wel 712 deelnemers. God heeft ons gezegend…

 

Alpha-Nederland heeft in zijn landelijke advertenties staan: ”Alpha wijst jong en oud de weg tot Jezus”

Dat willen wij als team ook graag doen…, want daar gaat het om. 24 deelnemers  in de leeftijd van 23-70 jaar hebben zich uiteindelijk aangemeld en we trekken als Alpha-team graag een tijdje met hen op.

In de huidige campagne van Alpha Nederland is de slogan:“Alpha; mijn grootste avontuur’.

Hopelijk mogen de huidige deelnemers dat ook zo beleven .

Het is fijn dat we weer de luxe hebben dat twee van de 10 teamleden, waaronder 3 voor de eerste keer meedoen, tijdens de gespreksronde apart kunnen gaan zitten om voor de groepjes, (teamleden én deelnemers) te gaan bidden. Ook voor wat aangereikt wordt door middel van briefjes in een gebedendoos die we in de hal op de lectuurtafel hebben staan.

Het is ook fijn, dat we weer ondersteunende helpers hebben voor eten koken, tafeldekken en afwassen.  Zo kunnen de deelnemers ervaren wat er onder "woord en daad" wordt verstaan, wanneer er een goede maaltijd aangeboden wordt, die bereid is door liefdevolle vrijwilligers.

Dat is namelijk óók een “instrument van God” zijn.

Wekelijks krijgen we weer verse bloemstukjes op de tafels.

Iedere deelnemer krijgt een keer zo’n prachtig bloemstukje mee naar huis met een Alpha-kaartje eraan. Dat levert soms heel wat mooie gesprekken op in de betreffende woonruimtes.

Er wordt nog wel eens de vraag gesteld: “Hoe zit het met de nazorg van Alpha?” Na iedere Alpha bieden we een zogenoemde Alpha-groeigroep aan, waar een ieder van die Alpha zich voor aan kan melden.

Afhankelijk van de grootte van de groep gaan enkele Alpha-teamleden met die groep mee. Ze komen ongeveer een jaar bij elkaar en daarna is er nog de mogelijkheid van een doorgroeigroep.

Daar is op dit moment ook weer belangstelling voor.

En het is nodig, want het is soms best heel moeilijk voor iemand om een plekje te vinden waarin je verder kunt groeien in je relatie met God.

Als team willen  we u en jou vragen om voor onze interkerkelijke Alpha te bidden.  Gebed is écht de basis, de motor van Alpha….

Bid u, bid jij met ons mee? Heel graag !!!

En op 11 en 12 maart hebben we weer ons Alpha-weekend.

Belangrijk is dat er dan ook voor ons gebeden wordt…

 

Belangstelling gekregen om een keertje mee te maken wat God doet in de levens van mensen, of in dat van jezelf, via de Alpha?

Hartelijk welkom! Komen er vragen in je op? Stel ze gerust!...

Op dinsdag 2 mei is er een Open Alpha-avond, waar een ieder hartelijk welkom is om kennis te maken met wat Alpha inhoudt, vragen te kunnen stellen en kennis te maken met deelnemers en teamleden.

Op dinsdag 12 september 2017 hopen we opnieuw met een Alpha  van start te kunnen gaan.

Aanmelden kan nu al.  Graag zelfs …  Welkom!

 

Voor meer informatie en opgave:

Femmy Peursum '  (0528-) 241437 

of 06-51600684   e-mail: alphahoogeveen2@gmail.com

 

 
 
Archief
Er zijn momenteel geen actuele nieuwsberichten