Open Alpha-avond

Open alpha avond

Terugblik...Diepere relatie met God

Met een open avond voor alle deelnemers en belangstellenden werd dinsdag 24 april jl. de 37ste Alpha afgesloten. Er waren veel bezoekers op de avond, die het thema ‘Is er meer?’ had, afgekomen om de sfeer te proeven.

Na een warme ontvangst, een hartelijk welkomstwoord van Femmy Peursum en het zingen van diverse opwekkingsliederen, verzorgde ds. Wietse van der Hoek op sprekende wijze de inleiding. Aan de hand van een gewone huis-tuin-en-keukentrap verbeeldde hij hoe hij als jongen altijd moeite had gedaan om op te klimmen naar God, maar zichzelf nooit goed genoeg achtte.

Hij kwam zelden hoger dan halverwege.

Tot het moment dat hij besefte dat hij die trap niet op hoefde, maar dat Jezus van die trap is afgedaald om onze zonden op Zich te nemen. Hij hoefde niet meer op te klimmen tot God, maar mocht samen mét Hem het spoor van Jezus volgen. De Alpha cursus, die bestaat uit 11 avonden én een weekend, is een hulpmiddel en zoektocht voor iedereen, ongeacht of je nu uit een ‘gelovig nest’ komt of nog vrijwel niks over God weet.

Tijdens de cursus is er ruimte voor denken en voelen en te groeien in het geloof. En daarbij maakt het niet uit wat je (kerkelijke) achtergrond is, ieders mening wordt gerespecteerd. Dat was ook wat duidelijk naar voren kwam in de verhalen van enkele deelnemers van de 37ste Alpha die na de pauze aan het woord kwamen. Ontroerende en persoonlijke verhalen over een cursus waarvoor je geen diploma krijgt, maar wel een diepere relatie met God.

 

Na afloop was er gelegenheid om nog even bij te praten. Verschillende mensen maakten van de gelegenheid gebruik om zich

alvast op te geven voor de volgende Alpha die op 4 september van start gaat.

Nieuwsgierig geworden naar Alpha?

De 11 avonden beginnen om 18.45 uur met een gezamenlijke, warme maaltijd in een ontspannen sfeer.

Na uitleg van het thema van de les volgt er een korte koffie/thee pauze, om vervolgens in kleine groepjes dieper op het thema in te gaan. Voorbeelden van thema’s die behandeld worden zijn. Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Hoe kan ik geloven? Bidden en Bijbellezen waarom en hoe? Hoe leidt God ons?

Halverwege de Alpha is er een gezamenlijk weekend met als thema “de heilige Geest”.

Doe eens mee…. en ervaar het zelf… 

Je kunt nu aanmelden voor de nieuwe Alpha door te bellen of te mailen naar Femmy Peursum: 06-51600684, (0528-)241437 of alphahoogeveen2@gmail.com                  
Hartelijk  welkom !!!

namens het Alpha-team, Monique Bons