encontro@cgkhoogeveen.nl

bankrekening 1189 51 408 tnv CGK Hoogeveen ovv Encontro

projecten 2013

 

twee projecten

Encontro organiseert, onder verantwoordelijkheid van de diaconie en de zendingscommissie, twee projecten in 2013. Het project in Mocuba wordt ook ondersteund door De Wilde Ganzen!

 

geiten, gasten en onderhoud (Mocuba)

We hopen de banden met onze geestelijke broers en zussen bij de bijbelschool (Infortem) en de AEM-Z (de organisatie van de geitenhokken) weer aan te halen. Daarom gaan we de laatste twee weken van april 2013 naar Mocuba met 17 deelnemers uit onze CGK Hoogeveen.

We willen onderhoudswerk bij de bijbelschool doen, geitenhokken bouwen en een gastenverblijf voor de AEM-Z bouwen. En vooral: mensen ontmoeten.

In die 17 deelnemers zijn de vijf stafleden begrepen èn enkele mensen met een specifieke taak (bouwkundig of aankomend staflid).

In die groep zitten ook, op verzoek van de landelijke zendingsdeputaten, twee mensen die de bijbelschool gaan helpen met hun computers en met hun boekhouding.

 

uitbreiding Ruama (Luabo)

We gaan op verzoek van het babyhuis Ruama (Jannie Kruize) een gezinswoning en een alpendre bouwen in Luabo, een dorp waar Ruama een tweede vestiging gaat beginnen, naast het bestaande tehuis in Marromeu.

Daarom gaan we in de laatste twee weken van april 2013 naar Luabo met 13 deelnemers uit verschillende kerken: de CGK Hoogeveen (inclusief de stafleden uit Hoogeveen), de CGK Emmen, de CGK/GKV/NGK Deventer en de PKN Vroomshoop. Dit zijn kerken die allemaal iemand in het thuisfrontcomité van Ruama hebben zitten. Vandaar.

 

Hier aan de rechterkant vind je de projectplannen voor beide projecten. Misschien wat taaie kost, maar als je het een keer doorleest weet je in elk geval hoe het in elkaar steekt.


vragen

Veel informatie is te vinden op de website van onze kerk, onder Encontro. Wil je meer weten, dan kun je mailen naar encontro@cgkhoogeveen.nl.

Wil je ervaringsverhalen van deelnemers uit eerdere projecten, er zitten er al heel wat in onze gemeente. Schiet ze vooral aan.

Wij hebben er als stafleden al heel veel zin. Biddend, omdat we onze zekerheid ook voor dit werk, zoeken bij Jezus Christus.

Staf Mocuba:

Herman Evers, Hanneke Dijk, Harriët Fieten, Jeannette van Dijk, Allard Gunnink, Wim Rutgers

Staf Luabo:

Jan van ’t Spijker, Karin Kroesbergen, Gerald Koekoek, Geert de Lange