Christelijke Gereformeerde Kerk Hoogeveen

Bouwen aan een gemeenschap in Christus

Startzondag in Echten (8 september)

De Startzondag vindt dit jaar wederom plaats in Echten! Net als vorig jaar vinden er ’s middags activiteiten plaats op en rondom de Speelweide tussen Echten en Ruinen.

Ook is er een middagdienst in de openlucht in voorbereiding! Speciale aandacht is er dit jaar voor het welkom van de familie Moolhuizen, onze nieuwe predikant en zijn gezin!

Op zondag 8 september zal er (na de kerkdienst) eerst koffie met gebak/taart zijn in de Ichthuskerk en de Centrumkerk. Daarna vindt er een gezamenlijk (voor elkaar, door elkaar) koud en warm buffet plaats op de Speelweide. Kom je met vier personen, neem dan ook voor vier personen (het liefst plus twee) eten mee! Als het eten dan door iedereen wordt uitgewisseld, is er meer dan genoeg! Neem je gasten mee? Houd daar dan ook rekening mee! We houden een koud en warm buffet, dus geen broodmaaltijd. Wees dus een beetje creatief in wat je je broers en zussen voorschotelt!

Na de maaltijd vinden er activiteiten plaats voor jong en oud. Er valt hierbij veel te kiezen. De organisatie heeft dit jaar nieuwe, verrassende activiteiten bedacht. Er is onder meer een boekbespreking, zie hiervoor het artikel elders in het kerkblad. Na de workshops (rond 14.30 uur) zal de familie Moolhuizen op een leuke, creatieve manier worden welkom geheten. Heb je nog ideeën hieromtrent, laat het ons vooral weten! Het dagprogramma wordt afgesloten met een openluchtdienst om circa 15.30/16.00 uur. De dienst wordt geleid door dominees Lieuwejan van Dalen en Wouter Moolhuizen. Zij haken in op het nieuwe jaarthema: Tienduizend redenen tot dankbaarheid!

Vrijwilligers van harte welkom!

De Startzondag kan alleen uitgroeien tot een succes als deze gedragen wordt door de hele gemeente. Daarom zijn wij over de gehele breedte op zoek naar vrijwilligers. Er zijn onder meer mensen nodig die taarten willen bakken, tenten willen opbouwen, workshops willen leiden en activiteiten willen begeleiden. Het opbouwen en het opruimen, bij alles is uw hulp hard nodig. Meld je daarom alvast aan als vrijwilliger, via henrischoling@live.nl.

Wacht liever niet, maar geef je nu alvast op! Dat maakt het plannen en organiseren voor ons een stuk gemakkelijker. Het uitgebreide programma van de Startzondag is te vinden in het eerste Contact dat verschijnt na de zomervakantie. Dit Contact wordt verspreid vanaf woensdag 28 augustus.

Tot ziens in Echten! Een hartelijke groet van de Startzondagcommissie!