Sedermaaltijd met Lectio Divina

Op de donderdag in de Stille Week willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan een sedermaaltijd.

Sedermaaltijd met Lectio Divina

De sedermaaltijd wijst ons op Gods reddingsplan voor zijn volk Israël en (in het verlengde daarvan ook) voor ons. Over verlossing kun je zingen, studeren, preken. Maar bij deze maaltijd eten we samen om onze verlossing te proeven. Samen zullen we de rijke betekenis achter de verschillende symbolen ontdekken. Het vieren van deze pesachmaaltijd is dan ook een prachtige voorbereiding op het heilig avondmaal dat we tijdens de kerkdienst op vrijdag zullen vieren. Na afloop van de maaltijd worden we samen stil rondom een Bijbeltekst en sluiten we de maaltijd af met Lectio Divina. Vier je de maaltijd met ons mee?

 

Praktisch:

In de Joodse traditie is de sedermaaltijd een uitgebreide maaltijd die al vroeg begint en tot laat in de avond kan duren. Wij zullen ons beperken tot de symbolische gerechtjes. Het is dus verstandig om vooraf thuis te eten.

Sedermaaltijd op donderdag 18 april 2019, na de vesper.

Waar: in de kerkzaal van de Centrumkerk.

Wie: voor iedereen is de maaltijd van de Heere.

Aantal: we kunnen deze sedermaaltijd helaas maar met een beperkt aantal personen vieren. Meld je dus tijdig aan als je erbij wilt zijn via: sariannevandalen@gmail.com.

Korte toelichting: 

In Exodus 12:12 lees je: ‘Onderhoud dan het feest van de ongezuurde broden, want op dezelfde dag zal Ik uw legers uit het land Egypte geleid hebben. Daarom moet u deze dag houden als een eeuwige verordening, al uw generaties door…’ Jezus vierde deze maaltijd ook met zijn discipelen, kort voordat Hij gevangen werd genomen. En op grond van wat Jezus daar tegen zijn discipelen zei, vieren wij door de generaties heen het avondmaal ‘totdat de dag komt dat Ik (Jezus) met jullie opnieuw van de vrucht van de wijnstok zal drinken in het Koninkrijk van mijn Vader’.

Vragen? Stel ze gerust!

Organisatie: Jedinja Grondstra, Irene van Room en Sarianne van Dalen

Muziek: Dave van Room