Christelijke Gereformeerde Kerk Hoogeveen

Bouwen aan een gemeenschap in Christus

Creatieve verwerking

Jezus dood gaf ons het Leven

Beste mensen,

Misschien is het een mooi gebaar om in deze tijd woorden of teksten die ons raken, te verwerken in een creatieve verwerking. Waar bent u goed in? Wat vindt u mooi om te doen? Het lijkt mij goed om daar een tentoonstelling van te maken als deze periode voorbij is.

Wanneer dat zal zijn weten we niet. Ik zou zeggen, ga aan de slag en maak mooie dingen als herinnering aan de woorden die steun gaven, blijdschap, troost. Veel sterkte allemaal en maak er wat moois van. Ik wil ook de kinderen uit onze gemeente uitnodigen om iets moois te gaan maken. Dat kan van klei, papier, stof, hout. Waardeloos materiaal is ook prachtig om te gebruiken. Hout wat je in het bos vindt is ook erg mooi om te gebruiken. Ik ben heel benieuwd wat jullie gaan maken. Als je het leuk vindt mag je een foto naar mij e-mailen zodat ik zie wat jullie doen. Vergeet niet: wat jij mooi vindt, is mooi. Zo denkt een kunstenaar ook.

Dit heb ik gemaakt van waterverf op een ondergrond van hout. De grootte is een meter bij een meter. Ik heb geen kwasten gebruikt maar rollers. Rollers geven een transparant effect. Het meest moeilijke aan dit werk was: wanneer moet je stoppen met verf aanbrengen want ik wilde het niet dichtrollen. Op de verf heb ik stukjes van een eierschaal geplakt: ‘Jezus dood gaf ons het Leven’.

Doe jij mee? Doet u mee? Stuur een foto naar rienekevanamerongen@ziggo.nl

Na deze periode maken we een tentoonstelling en verzin ik een mooie prijs voor de meest creatieve inzending. Heel veel succes en maak er iets moois van.

Rieneke van Amerongen

 

Centrumkerk

Van Echtenstraat 64
7902 EP Hoogeveen
(0528) 26 61 90

Ichthuskerk

Rozenstraat 1
7906 KR Hoogeveen
(0528) 26 64 96

Diensten

Diensten iedere zondag
om 9:30 en 18:30.