Groen licht voor Startzondag op de Speelweide in Echten

Na een laatste inspectie van de Speelweide in Echten heeft de commissie Startzondag besloten dat ook de activiteiten in de buitenlucht morgen gewoon door kunnen gaan. Op enkele plekken is het nog wat drassig, maar met het mooie weer in het vooruitzicht is de verwachting dat de situatie alleen nog maar verbetert.

Geadviseerd wordt wel om stevige, dichte schoenen te dragen. Voor de kinderen is het wellicht aan te raden om een setje schone kleding mee te nemen. Ook de wandelroute, gemarkeerd met vlaggen, zal niet vrij zijn van drassige stukken. Het dragen van laarzen is voor de wandelaars niet overbodig. Volwassenen en kinderen die deel willen nemen aan stormbaan, springkussen, touwtrekken, voetballen, volleyballen en hutten bouwen dienen daar dus rekening mee te houden.

De tentopbouwers worden om 7.00 uur verwacht op de Speelweide, zodat iedereen in de gelegenheid is om ook de kerkdiensten te bezoeken. Er worden drie tenten en drie partytenten opgebouwd. Daarnaast staan er een stormbaan en een springkussen opgesteld en worden er veldjes gecreëerd voor voetballen en volleyballen. Het 40 meter lange wedstrijdtouw voor de touwtrekkers zal ook een plekje bij de sportactiviteiten krijgen.

Bezoekers van de Startzondag wordt gevraagd om zelf eten en drinken en een stoel mee te nemen. Om 12.00 uur is de start van de gezamenlijke maaltijd, om 15.30 uur is de afsluitende opluchtdienst, geleid door ds. Lieuwejan van Dalen.