Gelezen...

Verblijdt u in de Here

Satan belegde een vergadering om zijn strategie vast te leggen. Hij vond dat er nog zoveel christenen naar de kerk gingen, in hun bijbel lazen en Christus kenden en vertrouwden. Hij zei tegen zijn duiveltjes; 'Luister: als de mensen het geloof in Christus houden zijn wij verloren'.

Dit is mijn plan: Laat de mensen als 't moet naar de kerk gaan, laat ze proberen goed te doen, maar doe een ding; Steel hun tijd en op die manier zullen ze nooit de gelegenheid krijgen om Christus' stem te horen. Houd ze bezig! Laat ze geld uitgeven, zodat ze zolang moeten werken en geen tijd meer over hebben voor elkaar en voor hun kinderen. Laat ze radio's, stereo's, televisies, video's, cd's, en dvd's kopen, zodat hun leven voortdurend met muziek of lawaai gevuld zijn is; geef ze draagbare telefoons, GSM's, met SMS en WAP zodat ze nooit ergens rust vinden. Stop hun brievenbussen vol met reclame en aantrekkelijke foto's. Stuur ze op vakantie naar amusementsparken, vakantieclubs en drukke stadjes waar ze voortdurend bezig zijn, waar ze niet kunnen verpozen en Gods schepping bewonderen.

Laat ze vermoeid terugkomen naar hun werk. Laat ze als 't moet naar de kerk gaan, maar houd ze daar bezig met de commissies en werkgroepen, laat ze ruzie schoppen met hun geloofsgenoten en achter elkaars rug kwaad over elkaar vertellen. Houd ze druk bezig met het kerkelijk werk, met de administratie, de financien, de paperassen, dat ze geen tijd vinden om kracht bij Christus te gaan putten. Op die manier raken ze vlug uitgeput: de vlam van hun geloof zal doven, als een oude kaars. Luister duiveltjes, laat ze om 't even wat doen, als ze maar geen tijd voor God hebben!" Kunt u, kun jij je het je voorstellen? Zo worden we gemanipuleerd. Maar hebben wij geen tijd meer voor God, dan wordt het leven alleen nog maar zaak van mensen en omstandigheden. Van driften en machten. Dan zal de vreugde uit het leven verdwijnen.

Daarom is het goed om elkaar op te wekken; 'Verblijdt u in de Here'. Laat de vreugde van de Heer uw kracht zijn.